Ciasto robione na szybko, bo rodzice chcieli inne ciasto niż bananowe...
Byłam zła i aż się zdziwiłam, że mi tak dobre wyszło, bo napracowałam się już kilka dni w kuchni przy szykowaniu kolacji dla rodziny i imprezy grillowej na 20osób ;)
Na szczęście to co mi przyjdzie do głowy smakuje lepiej niż to co znajduję czasami w książkach kulinarnych. Ciasto łatwe, smaczne ale też nie takie tanie jak byśmy chcieli ;)
herbatniki pełnoziarniste ( u mnie 1/2 dużego opakowania kupionego w Biedronce)
1/4 kostki masła
500g serka mascarpone
1 op. cukru waniliowego
owoce: jagody, maliny, brzoskwinia
galaretka ( u mnie czarna porzeczka)
Przygotowanie:
- W garnuszku rozpuścić masło i połączyć z pokruszonymi herbatnikami.
- Formę do tarty wyłożyć masą herbatnikową i wstawić do lodówki na ok 30 minut.
- Przygotowując galaretkę należy użyć mniejszej ilości wody niż opisano to na opakowaniu. Schłodzić.
- W misce połączyć serek mascarpone z cukrem waniliowym.
- Masę z serka wyłożyć na schłodzony spód i udekorować owocami.
- Na tak gotowe ciasto nakładamy galaretkę i schładzamy całe ciasto ok 2godzinny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz