piątek, 18 stycznia 2013

pasta jajeczno-makrelowa

Nie mam siły na nic. Dziś szybki post, na szybką pastę makrelowo-jajeczną. Idealną na kanapki ;P


Składniki
makrela wędzona
4 jajka (zależy od wielkości makreli i jajek)
1-2łyżka majonezu
pęczek natki z pietruszki (1/3 na ozdabianie kanapek;P)
sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie:
  1. Jajka ugotowac na twardo, wystudzić, obrac ze skorupek. Drobno pokroić
  2. Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i drobno pokroić
  3. Natkę pietruszki, umyć, pokroić drobno.
  4. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać przyprawy i majonez, dokładnie wymieszać.
  5. Nakładać na kanapkę i udekorować listkiem natki ;)
Smacznego

1 komentarz: