Nie mam siły na nic. Dziś szybki post, na szybką pastę makrelowo-jajeczną. Idealną na kanapki ;P
Składniki
makrela wędzona
4 jajka (zależy od wielkości makreli i jajek)
1-2łyżka majonezu
pęczek natki z pietruszki (1/3 na ozdabianie kanapek;P)
sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie:
- Jajka ugotowac na twardo, wystudzić, obrac ze skorupek. Drobno pokroić
- Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i drobno pokroić
- Natkę pietruszki, umyć, pokroić drobno.
- Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać przyprawy i majonez, dokładnie wymieszać.
- Nakładać na kanapkę i udekorować listkiem natki ;)
bardzo dobra na kanapkę, ja dodaję jeszcze np. rzodkiewkę:)
OdpowiedzUsuń