środa, 1 maja 2013

Śniadaniowa porcja ciasta francuskiego

Dziś 1 maja ;P nie chciało mi się nic dużego robić na śniadanie, a w lodówce były 2 opakowania ciasta francuskiego, którym zbliżał się termin ważności ;) 
Skończyło się na wielkich kwadratach z ciasta francuskiego wypełnionych pomidorami i mozzarella ;P
Ja najadłam się jednym, a zrobiłam chyba 6;)



Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
2 pomidory
1 kulka mozzarelli
zioła prowansalskie, sól i pieprz


Przygotowanie:
  1. Pomidora myjemy, kroimy w plasterki.
  2. Mozzarelle odsączamy i też kroimy w 6 plasterków.
  3. Jedno z ciast francuskich wyjmujemy z opakowania i rozkładamy na blacie. Na nim układamy po plasterku mozzarelli i pomidory, posypujemy ziołami, solą i pieprzem.
  4. Przykrywamy to druga porcją ciasta i dociskamy pomiędzy naszym "farszem".
  5. Kroimy na kwadraty i brzegi łączymy dociskając ciasto widelcem.
  6. Pieczemy ok 10-15 minut w piecyku ok 200st C.
Najlepiej smakują na gorąco. SMACZNEGO;)

1 komentarz: