Tym razem znowu tworzyłam w kuchni niestworzone rzeczy, łączyłam różne smaki i w sumie wyszło coś ciekawego;)
Oczywiście lepsze było 2 dnia po odgrzaniu w mikrofalówce i polaniu ketchupem ale i świeże smakowało super :P
Składniki:
kaszanka ok 200-300g
cebula 2 szt.
ciasto francuskie 1 op
ser żółty ok 4 plasterków (na 16 kieszonek)
łyżeczka masła
czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy
Przygotowanie:
- Kaszankę obrać z flaka i pokroić w drobne kawałki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Ser pokroić na 4 części.
- Na patelnię wrzucić łyżkę masła i zeszklić cebulę, następnie dodać kaszankę i przyprawy.
- Ciasto francuskie pokroić w prostokąty (musi być parzysta ilość). Ja kroje na ok 16.
- Na ciasto położyć łyżeczkę farszu, przykryć drugim kawałkiem, dokładnie skleić wszystkie boki, a na wierzch położyć kawałki sera żółtego.
- Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut przy temp 200st C. Ciasto musi się zarumienić a ser stopić.
- Podawać z ketchupem lub innym sosem na wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz