Ok mój blog trochę umarł:(
Przyznaję się, że nie chciało mi się go uzupełniać i nic nowego nie gotowałam, a jak nawet to nie robiłam zdjęć :(
Dziś wygrzebałam w lodówce słoiczek zachomikowanego farszu z kapusty i pieczarek.
Nie chce mi się lepić pierogów, bo mam chyba z 20 sztuk jeszcze w zamrażalniku ale naszła mnie ochota na krokiety z barszczem albo z sosem czosnkowym.
Najprostszy sposób na coś sycącego :P
A jak masz jeszcze czerwony barszcz instant to już super posiłek na naukowy wieczór.
Składniki
Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek (najprostszy: kapusta kiszona, pieczarki, masło, sól, pieprz)
ciasto naleśnikowe (mleko, jajko, mąka, sól, soda oczyszczona/woda gazowana)
olej
jajko
bułka tarta
2 łyżki mąki
Przygotowanie:
- Upiec naleśniki.
- Na naleśnik nałożyć gotowy farsz i zwinąć krokiet.
- Krokieta obtoczyć w bułce wymieszanej z mąka i jajku. Upiec na patelni z każdej strony, również po bokach.
- Ja podałam go z sosem czosnkowym, ale super też smakuje z czerwonym barszczem.
ja najbardziej lubię z mięskiem mielonym i do tego barszczyk w kubku:)
OdpowiedzUsuń