Najprostszy makaron jaki kiedykolwiek robiłam...
A dlaczego go zrobiłam?
Byłam głodna, w lodówce zero jedzenia na które miałam ochotę (fasolka po bretońsku i leczo miałam w słoikach)...
Za to ostatnio mam zawsze w lodówce świeżą dostawę parmezanu, więc pomyślałam o makaronie;)
AHA i co do składników podaję co potrzeba, a już ilości musicie dobrać sobie sami ;)
Składniki:
makaron spaghetti
oliwa lub olej
masło
sól
świeżo zmielony pieprz
parmezan
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron według przepisu w osolonej wodzie z odrobina oliwy lub oleju.
- Makaron odcedź i ponownie umieść go w garnku.
- Dodaj kawałek masła i świeżo zmielony pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż masło się rozpuści.
- Makaron przełóż na talerz i posyp obficie parmezanem.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz