Jak byłam mała nie przepadałam za surówkami z czerwonej kapusty...
Dziś mnie to dziwi, bo ta mi strasznie smakuje mimo iż lepiej po niej nie ziać nikomu w twarz;)
Składniki
mała główka kapusty czerwonej
duża cebula (ja użyłam małej szalotki i średniej zwykłej)
duże jabłko
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
ewentualnie cukier dla smaku, ja nie dodaję;)
Przygotowanie:
- Z kapusty usunąć głąb i poszatkować na drobno.
- Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
- Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na grubej tarce.
- Przygotować sos. Majonez z jogurtem, solą i pieprzem wymieszać.
- Połączyć wszystkie składniki, polać sosem i wymieszać.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz