piątek, 21 grudnia 2012

Kieszonki z kaszanką

Tym razem znowu tworzyłam w kuchni niestworzone rzeczy, łączyłam różne smaki i w sumie wyszło coś ciekawego;)
Oczywiście lepsze było 2 dnia po odgrzaniu w mikrofalówce i polaniu ketchupem ale i świeże smakowało super :P


Składniki:
kaszanka ok 200-300g
cebula 2 szt.
ciasto francuskie 1 op
ser żółty ok 4 plasterków (na 16 kieszonek)
łyżeczka masła
czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie:
  1. Kaszankę obrać z flaka i pokroić w drobne kawałki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Ser pokroić na 4 części.
  4. Na patelnię wrzucić łyżkę masła i zeszklić cebulę, następnie dodać kaszankę i przyprawy.
  5. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty (musi być parzysta ilość). Ja kroje na ok 16.
  6. Na ciasto położyć łyżeczkę farszu, przykryć drugim kawałkiem, dokładnie skleić wszystkie boki, a na wierzch położyć kawałki sera żółtego.
  7. Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut przy temp 200st C. Ciasto musi się zarumienić a ser stopić.
  8. Podawać z ketchupem lub innym sosem na wierzchu.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz