niedziela, 23 lutego 2014

Koperkowa zupa z lanymi kluseczkami

Co powiecie na koperkowa zupę z lanymi kluseczkami???
Ja jestem bardzo za!!, jest smaczna, delikatna i syta ;)
Ostatnio ugotowałam sporo bulionu i mam pełno pomysłów na zupy ;)
Pomidorowa, pieczarkowa, krupnik, ogórkowa no i koperkowa na szybko ;)



Składniki:
1 litr bulionu
1/2 pęczka koperku
1-2 łyżki śmietany
lane kluski: 1 jajko, 2-3 łyżki mąki, sól

Przygotowanie:

  1. Koperek umyj i drobno pokrój.
  2. Do gotującego się bulionu dodać koperek i śmietanę rozrobioną w odrobinie gorącego bulionu.
  3. Przygotuj lane kluski. Jajko rozbij z mąką i solą. Masa musi być gęsta ale jeszcze na tyle rzadka, aby lała się strumieniem do zupy.
  4. Zagotuj zupę i podawaj ciepłe.
Smacznego ;)